De Boer niet tevreden over spel Ajax

Ajax won zondagmiddag met 2-1 van Feyenoord, maar trainer Frank de Boer was na afloop niet bepaald te spreken over de prestaties van zijn ploeg.

"Ik ben niet tevreden over ons spel vandaag. Over een half uur in eerste helft ben ik wel tevreden. Toen heb ik een Ajax gezien dat controle had en heel veel kansen afdwong. Volgens mij hebben we nog nooit zoveel voorzetten gegeven. We hadden continu dreiging en het was wachten op de goal. Met een beetje geluk krijg je dan een penalty en daarna maak je een fantastische tweede goal. Voor rust had het al 4-1 kunnen zijn", aldus De Boer na afloop van De Klassieker.

In de tweede helft was Ajax niet de betere partij. "De tweede helft was geen schim van dat half uur. Het leek wel of ze er helemaal doorheen zaten. We speelden onszelf uit de wedstrijd door vijf keer onnodig balverlies te lijden. Daarna zie je de spelers op twee gedachten hinken. Ze wilden simpeler spelen, maar je moet wel bewegen om in je ritme te komen."

Hoewel de oefenmeester zich dus kritisch toonde over de prestaties, is hij wel blij met de driepunter. "We hebben terecht gewonnen. Feyenoord heeft eigenlijk geen kans gecreëerd. Maar ik wil natuurlijk wel een beter Ajax zien."