Steve Wozniak niet te spreken over Jobs

Steve Wozniak, één van de oprichters van Apple (samen met Steve Jobs en Ronald Wayne), kreeg onlangs de gelegenheid om de film Jobs te gaan zien. In een recent interview gaf Wozniak aan dat hij geen fan van de film is. De Amerikaanse ingenieur was vooral niet onder de indruk van de dialogen die volgens hem aan alle kanten rammelden.

"Ik vond het acteerwerk over het geheel wel goed. Het trok mijn aandacht en was onderhoudend, maar niet genoeg om de film aan iemand aan te raden," aldus Wozniak in het vraaggesprek. "Ik vermoed dat hetgeen wat niet klopte aan de film voortkwam uit het beeld dat Ashton heeft van Steve Jobs."

Ashton Kutcher liet eerder al weten dat hij weinig waarde hecht aan de woorden van Wozniak, aangezien deze momenteel ook meewerkt aan een andere biografische film over Steve Jobs, gebaseerd op een scenario van Aaron Sorkin (The Social Network). Wozniak had hierover het volgende te zeggen: "Elke film zou me hebben betaald voor een consult, maar voor Jobs was het scenario al geschreven. Ik kan die creatieve leiding niet van iemand afnemen. Daarnaast was ik al afgewezen voor het script van Jobs. Maar ik had de hoop dat het alsnog een leuke film zou gaan worden."

Jobs draait vanaf 5 september in de Nederlandse bioscopen.