Chris Brown krijgt duizend uur taakstraf

Chris Brown heeft vrijdag van de rechter een taakstraf van duizend uur opgelegd gekregen. De zanger kreeg vier jaar geleden al een taakstraf van 1440 uur, maar Brown zou hebben gesjoemeld met de werkuren. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Ook besloot de rechter Brown weer een proeftijd te geven.

Omdat de 24-jarige zanger vier jaar geleden zijn ex Rihanna in elkaar heeft geslagen, had Brown tot een maand geleden nog te maken met een proeftijd. Deze werd vorige maand ingetrokken omdat hij zou zijn gevlucht na een aanrijding. Vervolgens werden de aanklachten rond deze aanrijding van tafel geveegd, en de rechter besloot vrijdag zijn proeftijd weer in te laten gaan.

De r&b-zanger sprak vrijdag niet tijdens de hoorzitting. Hij had onder anderen zijn moeder meegenomen.

Brown moet de taakstraf in Los Angeles uitvoeren en wordt hierbij gecontroleerd. Hij kan er onder meer voor kiezen om het strand schoon te maken en graffiti te verwijderen. De zanger krijgt een jaar de tijd voor de taakstraf. Hij moet 20 november weer voor de rechter verschijnen om te kijken hoe het gaat met zijn werkuren.