Tim Hofman wint TV Lab Award

Tim Hofman mocht vrijdagavond de TV Lab Award in ontvangst nemen. Zijn televisieprogramma Mijn 5000 Vrienden kreeg van de kijkers het hoogste cijfer van alle eenmalige programma's die voor TV Lab werden gemaakt.

Het tv-programma van Hofman, waarin hij op bezoek gaat bij zijn Facebookvrienden, kreeg van de kijkers een 9,2. Ook Ali B en de Veertig Wensen scoorde goed met een 9,1. Mag Ik met Je Mee op Reis? van BNN kreeg een 8,6. Ruim 56 duizend unieke bezoekers hebben de website van TV Lab bezocht en de programma's zijn bijna 120 duizend keer bekeken.

"Erg goed om te zien dat ook dit jaar weer veel kijkers geïnteresseerd blijken in vernieuwing op televisie en deze ook weten te waarderen", reageert Roek Lips, netmanager van Nederland 3. "Ik ga met de winnaar en de omroep om tafel om te kijken of we een plek voor Mijn 5000 Vrienden in het programmaschema kunnen vinden."

Hofman laat weten 'fucking blij' te zijn. "Dit is niet alleen een prijs voor de makers en mij als presentator, maar ook voor al mijn digitale vrienden. We willen er met zijn allen een te gekke serie van gaan maken!"