FOK! wat een weer... Eerst veel zon, in de avond regen

Goedemorgen! Het wordt vandaag wat minder warm dan gisteren met maxima die tussen de 19 en 25 graden liggen. Na de passage van een zwak front, klaart het vanochtend weer op.

Gisteren was het dus vrij warm met temperaturen tot 28 graden en zag het er soms wat onstabiel uit. In de middag ontstond er hier en daar een bui, terwijl de eerdergenoemde storing al voor regen zorgde op de Noordzee. Uiteindelijk trok deze storing met wat regen vannacht over ons land. Vanmiddag hebben we dan een afwisseling van stapelwolken en flinke zonnige perioden, terwijl later op de middag de bewolking opnieuw gaat toenemen. Tegen of in de avond volgt er dan regen vanuit het zuidwesten. Verder neemt de wind uit het zuidwesten behoorlijk toe tot matig, mogelijk even vrij krachtig, in het binnenland tot krachtig aan zee en op het IJsselmeer.

Komende nacht valt er dan geregeld regen en dat lijkt morgen nog een tijdje aan te houden. Pas in de middag klaart het vanuit het zuidwesten weer wat op. Bovendien is het met maximaal 20 graden weer wat frisser geworden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Zon & Wolkjes
N.I.M.B.Y maakte afgelopen donderdag een fraaie fotoreportage vanaf zijn balkon.

 Zon en wolkjes2

 zon en wolkjes3
Een afwisseling van wolkenvelden en zon, die langzaamaan onder ging.

 zon en wolkjes4

Zon en wolkjes 5
Hier zien we een vliegtuig, en op de volgende foto is die alweer dichterbij zijn bestemming.

Zon en wolkjes 6
Dank voor je mooie verslag N.I.M.B.Y!