Koevermans hoopt op terugkeer in Eredivisie

Danny Koevermans hoopt op een terugkeer naar de Eredivisie. Het contract van de spits bij FC Toronto loopt in december af. "Ik sta er absoluut voor open om bij een mooie Eredivisie-club te laten zien wat ik nog kan", zegt Koevermans op de website van Sport-Promotion.

De voormalige spits van Sparta Rotterdam, AZ en PSV staat momenteel aan de kant met een kuitblessure. Koevermans was net hersteld van een knieblessure. "Dit is inderdaad erg zuur. Ik begon net weer op mijn oude niveau terug te komen."

"Ik neem nu geen enkel risico, want ik wil niet dat het weer fout gaat", vertelt Koevermans. "Maar met een week of twee à drie moet de blessure toch wel genezen zijn."

"Over mijn toekomst ben ik tamelijk duidelijk", vervolgt de 34-jarige spits. "Mijn contract loopt af en daarna zal ik met mijn familie terugkeren naar Nederland. Ik hoop dan in Nederland aan de slag te kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog voor veel Eredivisie-clubs van waarde kan zijn."

Koevermans denkt nog wel even mee te kunnen. "Ik heb altijd gezond geleefd en daar pluk ik nu de vruchten van. Ik kan nog wel een tijdje mee op het hoogste niveau. In wat voor rol dat is, maakt me niet zo veel uit. Ik wil eventueel best als breekijzer in de laatste twintig minuten erin komen. Dan kan ik ook van waarde zijn."

In Canada heeft Koevermans het goed naar zijn zin. "Mijn begin bij Toronto was erg veelbelovend. Ik scoorde aan de lopende band en het team draaide als een trein. Die kruisbandblessure was natuurlijk een enorme tegenvaller, maar ik hoop nu wel dat het blessureleed binnenkort definitief verleden tijd is. Voor de rest had ik in Canada geen enkele reden tot klagen. Het land is geweldig en de mensen zijn erg aardig. We leven hier als God in Frankrijk."