Eva Jinek aan de slag bij KRO Brandpunt

Eva Jinek gaat vanaf september aan de slag bij het programma KRO Brandpunt. De presentatrice vult de vaste kern van presentatoren Fons de Poel, Aart Zeeman, Sven Kockelmann en Wouter Kurpershoek aan, maakte de KRO bekend.

Jinek laat in een verklaring weten het 'een enorme eer' te vinden om mee te werken aan Brandpunt. "Een echt reportageprogramma, dat met hartstocht en betrokkenheid een venster op de wereld biedt." De 35-jarige presentatrice maakte in april bekend over te stappen van WNL, waarvoor ze Eva Jinek op Zondag presenteerde.

Naast Jinek worden ook voormalig EénVandaag-verslaggever Henk van der Aa en presentatrice Liesbeth Staats, die al eerder aan KRO Brandpunt meewerkte als freelancer, toegevoegd aan het team van presentatoren dat in wisselende samenstelling opereert.

Jinek begon haar carrière op de buitenlandredactie van het NOS Journaal, dat zij later ook presenteerde. Aanvankelijk zou Jinek actualiteitenprogramma Nieuwsuur gaan presenteren, maar zag daar vanaf toen aan haar journalistieke onafhankelijkheid werd getwijfeld vanwege haar toenmalige relatie met advocaat Bram Moszkowicz.

Jinek maakte in 2011 de overstap naar WNL, waar ze in mei van dit jaar moest vertrekken. Ze is nog wel een van de vaste presentatoren van het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

KRO Brandpunt is vanaf 8 september wekelijks te zien op zondag om 22.15 uur op Nederland 2.