Vingeren voor het goede doel

Een 23-jarige Amerikaan heeft een opmerkelijke manier gevonden om de zwakkeren in de samenleving wat centen toe te stoppen. Hij laat een paar blote wijven vingeren voor de webcam. Een deel van de opbrengsten zal aan een goed doel worden afgestaan.

Michael Wondercub uit Denver is een man met een sociaal hart. Speciaal voor gelijkgestemde rukkers heeft hij de site Benevidz opgericht. De bedoeling is dat ingehuurde webcamvrouwtjes 10 tot 15 procent van hun inkomsten afstaan aan een goed doel naar eigen keuze.

Inmiddels heeft Wondercub al zes goede doelen gevonden, die bereid zijn geld aan te nemen van een pornosite. Wat die doelen zijn, houdt hij geheim tot het eind van de maand. "Het varieert van diersenasiels tot de daklozenopvang", zo verklapt hij.

Wondercub is geen onbekende in de webcamindustrie. Terwijl hij nog een schoolknaapje was, zat hij in zijn blote tokus voor de webcam en gaf er een slinger aan. "Ik vond het geweldig. Hierdoor heb ik mij creatief ontwikkeld tijdens mijn schooltijd."