Luiz Gustavo van Bayern naar Wolfsburg

Luiz Gustavo verruilt Bayern Munchen voor VfL Wolfsburg. De Braziliaanse middenvelder tekent voor vijf jaar, meldt Gustavo's nieuwe club vrijdag. De transfersom is niet bekendgemaakt, maar ligt volgens Der Spiegel tussen de vijftien en twintig miljoen euro. Arsenal en Barcelona, die ook geïnteresseerd waren, vissen achter het net.

De 26-jarige Gustavo koos voor Wolfsburg omdat hij kans wil maken op een uitnodiging voor de Braziliaanse WK-selectie. Bondscoach Scolari heeft Gustavo te verstaan gegeven dat hij bij zijn club regelmatig moet spelen om in aanmerking te komen. Door de moordende concurrentie op het middenveld van Bayern is dat geen uitgemaakte zaak.

Bij Wolfsburg is de kans op een basisplaats een stuk groter. De club van Bas Dost eindigde afgelopen Bundesligaseizoen op een kleurloze elfde plek. Gustavo is dit seizoen pas de eerste aankoop van naam.

Tienvoudig international Gustavo speelt sinds 2007 in Duitsland. Na drie jaar bij 1899 Hoffenheim, verkaste hij twee jaar geleden voor zeventien miljoen euro naar Bayern. Bij de Duitse landskampioen scoorde de defensieve middenvelder in 64 wedstrijden zes doelpunten.