Boulahrouz 'geblokkeerd' in huwelijk met Sabia

Khalid Boulahrouz voelde zich tijdens zijn huwelijk met Sabia 'geblokkeerd'. "Voordat we in 2006 trouwden, hadden we een fantastische tijd, echt waar. Maar vrij snel daarna voelde ik onbewust dat er iets niet goed zat", vertelt de voetballer in het tijdschrift Helden.

Ondanks zijn gevoel wilde Boulahrouz voor zijn huwelijk vechten. "Ik vond en vind het altijd zonde als mensen een gezin snel uit elkaar laten klappen. Ik wilde niet zo iemand zijn", legt hij uit. "Ik was stapelverliefd en ik ben een vechter. Dan is je vergevingsfactor extreem groot."

Volgens de voetballer hadden hij en Sabia, die sinds enkele maanden een relatie heeft met Rafael van der Vaart, een heel andere levensinstelling. "Dat heb ik verkeerd ingeschat. Ik snap nu dat een scheiding soms onvermijdelijk is. Maar trots ben ik niet op mezelf."

De 31-jarige Boulahrouz moest naar eigen zeggen uit de media vernemen dat zijn ex gelukkig was met een andere voetballer. "Persoonlijk vind ik het respectloos. Laten we zeggen dat iedereen zijn eigen normen en waarden heeft. Wat ze privé doet, moet ze zelf weten, iedereen is privé verantwoordelijk voor zijn of haar daden, dus zij ook. We waren al lang uit elkaar. Wel hebben we twee kinderen samen."

De voetballer heeft lang getwijfeld of hij zijn verhaal wel wilde laten optekenen. "Ik wil niet sneren naar de moeder van mijn kinderen, want dat is en blijft ze. En alleen daarom al wil ik ook respectvol over haar spreken. We hebben ook goede en hele mooie tijden gekend. Ik ben er zelf de hele tijd bij geweest, ik had zelf kunnen ingrijpen." Boulahrouz heeft voorlopig nog geen behoefte aan een nieuwe liefde.