Rechter veegt zaak tegen Chris Brown van tafel

Chris Brown gaat geheel vrijuit na een aanrijding. De r&b-zanger had nog één aanklacht aan zijn broek hangen in verband met een incident in mei, maar die werd donderdag door de rechter van tafel geveegd.

Brown werd in eerste instantie beschuldigd van rijden zonder geldig rijbewijs, zonder bewijs van een verzekering en het doorrijden na een ongeval zonder de juiste informatie te verstrekken. Een rechter besloot eerder al de eerste twee aanklachten te laten vallen.

"Deze zaak had er überhaupt nooit moeten zijn", reageerde Browns advocaat Mark Geragos tegenover de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. "Het is ellendig dat hij werd vervolgd om wie hij is in plaats van om wat hij heeft gedaan."

Het schrappen van de zaak is een lichtpuntje voor Brown, die dinsdag nog voor de rechter werd gesleept wegens mishandeling door een neef van Frank Ocean. Vorige week vrijdag kreeg de 24-jarige r&b-zanger nog een toeval, die zou zijn veroorzaakt door 'extreme vermoeidheid en emotionele stress als gevolg van ongefundeerde beschuldigingen en negativiteit'.