Opstand in het bejaardentehuis

Bewoners van bejaardentehuis Elisabeth Otter-Knoll (EOSK) zijn niet blij. Het tehuis in Buitenveldert, Amsterdam is namelijk van plan de deuren permanent te sluiten. Het probleem is echter: voor de huidige bewoners is nog geen alternatief bedacht.

Gisteren kregen familie en de bewoners van Directeur Hanneke Stieber te horen dat bewoners die zware zorg nodig hebben, begin oktober opgehoepeld moeten zijn. Voor bewoners die slechts lichte zorg behoeven, is er nog plaats tot half december.  Daarna sluit de instelling. Volgens het management van het tehuis gebeurt dit onder druk van de Inspectie van de Gezondheidszorg .

De familie is woedend. Reden genoeg om gisteren meteen een kleine revolte te organiseren tegen ditzelfde management. De familie is namelijk van mening dat het tehuis zelf de beslissing om de boel dicht te gooien, genomen heeft. Men verdacht de leiding ervan om in plaats van het tehuis, lucratieve huurwoningen te gaan bouwen. Dit is bevestigd door een voormalig ondernemingsraadlid. Ook stuit het bewoners en familie tegen de borst dat het management in deze crisistijd, doodleuk op vakantie is gegaan.

In totaal gaat het hier om zestig bewoners . De helft hiervan heeft zware zorg nodig. De directie was niet bereikbaar voor commentaar.