Gerard Joling botst met politie tijdens opnames

Gerard Joling heeft het woensdagochtend aan de stok gehad met de politie. Tijdens opnames van een tv-reclame in Utrecht, waarbij ook Jort Kelder betrokken was, bleek dat niet overal toestemming voor was geregeld.

Volgens een woordvoerder van de politie was de gemeente 'van mening dat bepaalde dingen niet mochten'. "Het klopt dat er iets is gebeurd op de locatie en de regisseur is meegenomen. Meer weet ik niet", laat Jolings management weten. De gemeente Utrecht zelf was niet direct bereikbaar voor commentaar.

"O, o, dit gaat niet helemaal goed!", twitterde Joling. "Regisseur meegenomen naar het politiebureau voor verhoor." De zanger en Kelder namen woensdag in Utrecht en Amsterdam een spotje op voor een autoverhuurbedrijf.

Het is niet voor het eerst dat de politie de opnamen van een reclame van Joling 'verstoort'. Eind 2009 leek de zanger te zijn opgepakt toen een filmpje opdook waarop Joling werd geboeid en afgevoerd. Zijn management zei niets te weten van het voorval. Uiteindelijk bleek dat de agenten acteurs waren, die net als Joling reclame maakte voor een sausfabrikant.