Into Darkness slechtste Star Trek-film ooit

JJ Abrams' laatste Star Trek-productie Star Trek: Into Darkness is, ondanks internationale lof, door de bezoekers van de Creation Star Trek conventie in Las Vegas uitgeroepen tot slechtste Star Trek-film ooit gemaakt. Hoewel er twaalf films gemaakt zijn, eindigde de laatste telg van een grote familie aan Star Trek-films op een dertiende plaats.

Eén van de onderdelen van de jaarlijks terugkerende conventie was het rangschikken van de beste en slechtste Star Trek-films. De aldaar aanwezige, grotendeels verklede Trekkies - fans die Star Trek als levensstijl zien - kregen de kans om onder leiding van filmcriticus en Star Trek-afficionado Jordan Hoffman, te vertellen waarom een film goed of slecht was. Vervolgens kregen de aanwezige Trekkies de kans te laten horen of ze het wel of niet eens waren met de spreker door middel van boegeroep of gejuich, waarna werd beslist welke plaats in de ranglijst de betreffende film in zou nemen.

Blijkbaar hebben hardcore Trekkies niets met het laatste wapenfeit van JJ Abrams, aangezien de film onder luid boegeroep op een karige dertiende plaats terecht kwam, slechter nog dan zijn beruchtere broertjes The Final Frontier en Nemesis. Eén fan zei zelfs dat de remakes niet eens meetellen als Star Trek-films.

Ondanks dat er twaalf Star Trek-films gemaakt zijn, vond het panel dat de parodie Galaxy Quest ook een plekje in de rangschikking verdiende. Deze film kwam op de zevende plaats terecht, één plek onder JJ Abrams' eerdere Star Trek-productie, The Future Begins, die de fans ondanks de vele lensflares duidelijk beter te pruimen vonden. Op de eerste plaats stond Star Trek II: The Wrath of Khan.

Ondanks de vernietigende kritiek van de harde kern trekkies heeft Into Darkness wereldwijd zo'n 450 miljoen dollar opgebracht en scoort de film op het moment van schrijven een royale 8,1 op IMDB.

De slechtste Star Trek ooit? Oordeel zelf!