Houthakkersfeest afgezegd om uitvaart Friso

Het Houthakkersfeest dat zaterdag in Lage Vuursche zou worden gehouden, gaat vanwege de begrafenis van prins Friso die vrijdag in het dorp plaatsvindt niet door. De organisatie van het feest liet woensdag op de website weten het niet gepast te vinden de dag na de begrafenis in hetzelfde dorp een groot feest te organiseren.

Het bestuur van stichting Houthakkersfeest heeft de beslissing genomen in overleg met de gemeente Baarn, waar Lage Vuursche onder valt. "Nadat vele scenario's besproken waren zijn we tot de conclusie gekomen dat het niet gepast is om het jaarlijkse evenement door te laten gaan", legt secretaris Jan Tupker uit.

Behalve dat het bestuur het niet gepast vindt zaterdag een groot feest te organiseren, zouden vooral vrijdag bij de opbouw verschillende problemen zijn ontstaan als het festijn wel door zou gaan. Zaterdag zou de 28e editie van het feest zijn. Het Houthakkersfeest richt zich op 'alles wat er dagelijks in bos en natuur leeft en werkt'. Onder meer het Nederlands kampioenschap sculptuurzagen maakt er deel van uit, evenals houthakkerswedstrijden.