Politie Bahrein breekt protesten op

Betogers in Bahrein zijn woensdag slaags geraakt met de oproerpolitie in buurten rondom de hoofdstad Manamah. De oppositie had opgeroepen tot een algemene staking. Doordat de veiligheidsdiensten van tevoren al massaal op de been waren, bleven de opstootjes beperkt. Volgens het Bahreinse Centrum voor de Mensenrechten zijn tien demonstranten gearresteerd.

Tegenstanders van de regering wilden optrekken naar het centrum van Manamah. De autoriteiten hadden van tevoren al gewaarschuwd dat ze 'hard' zouden optreden tegen eventuele protesten. Op weg naar het stadscentrum stuitten de demonstranten op barricades en veiligheidstroepen, die traangas en schokgranaten inzetten om de betogers uiteen te drijven.

Volgens de sjiitische oppositiebeweging Al Wefaq gingen op meer dan zestig plekken mensen de straat op. De organisatie noemde de staking een succes. "Het maakt ons niet uit als ze traangas inzetten", zei een van de betogers in Manamah. "We zijn het gewend. We zijn er trots op dat we erin zijn geslaagd het land lam te leggen."