PAOK met Stevens toch tegen Schalke in CL

PAOK Saloniki neemt de plek van Metalist Charkiv over in de play-offronde van de Champions League. Dat heeft de UEFA woensdag bekendgemaakt. PAOK treft daarin Schalke 04 en dat is met name voor trainer Huub Stevens een pikant treffen. De Limburger moest in december het veld ruimen bij de Duitse club. Stevens werd in 1999 in zijn eerste dienstverband bij Schalke nog verkozen tot coach van de eeuw.

PAOK werd in de derde voorronde uitgeschakeld door Metalist, dat eerder woensdag Europees werd uitgesloten omdat technisch directeur Yevhen Krasnikov in 2008 de tegenstander in een Oekraïense competitiewedstrijd had omgekocht. Hij werd anderhalve week geleden al voor vijf jaar geschorst. Metalist kan de straf nog wel aanvechten bij het internationale sportarbitragehof CAS.

Het Griekse PAOK is Stevens' eerste klus na zijn ontslag bij Schalke. Hij werkte eerder ook bij onder meer PSV, Hamburger SV en Red Bull Salzburg. Mocht Stevens de tweeluik met zijn oude club overleven, dan is plaatsing voor de groepsfase van de Champions League een feit.