OM Midden-Nederland erkent chaos

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland heeft de wanorde die is ontstaan na het samenvoegen van arrondissementen en regio's nog niet onder controle. Dat erkent het parket in een woensdag verstuurde persverklaring. Eerder dit jaar bleek dat er ook bij andere parketten problemen zijn.

Dinsdag werd een rechtszaak geschrapt omdat de dagvaarding niet was verstuurd. Het was niet het eerste incident. "Het parket onderkent, en heeft al eerder onderkend, dat er in de organisatie van het parket de laatste maanden fouten worden gemaakt."

De oorzaak ligt in 'een aantal ingrijpende veranderingen die de organisatie op dit moment doormaakt. Het parket Midden-Nederland is een fusie van het parket Utrecht en de regio's Flevoland en Gooi- en Vechtstreek, die op 1 januari in is gegaan. Een 'majeure verandering', aldus het OM.

"Dat er fouten worden gemaakt, wordt door de hele organisatie niet alleen betreurd, ook wordt er alles aan gedaan om ze weer recht te zetten", stelt het OM. Onderstreept wordt dat geen enkele zaak niet doorgaat door een fout.