Woody Allen wil alleen privéverpleegster

Woody Allen heeft geen grootse en meeslepende wensen voor zijn oude dag. Ook wat dat betreft voldoet de excentrieke filmmaker niet aan de normen van de jetset in Hollywood. "Ik hoef niet rijk te worden", zegt hij woensdag in het AD. "Zolang ik maar genoeg geld overhoud om op mijn negentigste een privéverpleegster te betalen."

De 78-jarige Allen, die al 49 films regisseerde en 71 titels produceerde, denkt overigens verder nog weinig aan zijn oude dag. Ook nu werkt hij vrolijk aan zijn volgende film, zoals altijd nog titelloos, met Colin Firth en Emma Stone in de hoofdrollen.

Zijn nieuwste film Blue Jasmine is vanaf 22 augustus in Nederland te zien. Het drama toont hoe een rijke dame, de hoofdrol van Cate Blanchett, aan lager wal geraakt. Haar pas overleden man blijkt een zwendelaar te zijn geweest, waardoor haar fortuin verdampt en ze moet aankloppen bij haar, veel gewonere, zus.

Allen was zelf ooit slachtoffer van financieel wanbeheer. Hij klaagde zijn productiebedrijf Sweetwater aan vanwege twee miljoen dollar aan achterstallige royalty's. "Voor een filmbedrijf is dat niet veel, maar voor mij was het een substantieel bedrag. Maar ik was heus niet van de honger gestorven als ik dat proces niet had gewonnen."

Allen benadrukt dat hij altijd heel sobertjes leeft en vooral geen rare dingen wil doen met zijn geld. "Ik smeek mijn boekhouder geen grote risico's te nemen met mijn reserves."


Woody Allen wil alleen privéverpleegster (Foto: Novum)