Weinig verrassingen bij Masters Cincinnati

Op het ATP Masterstoernooi zijn de meeste favorieten zonder kleerscheuren door naar de tweede ronde. David Ferrer werd nog wel opgeschrikt door de Amerikaan Ryan Harrison, maar won uiteindelijk in drie sets; 7-6(5), 3-6 en 6-4.

Tommy Haas, als elfde geplaatst, speelde een zeer degelijke wedstrijd tegen Kevin Anderson en won met tweemaal 6-4. Ook Grigor Dimitrov kende geen moeite met de Amerikaan Brian Baker, die gisteren nog verrassend won van Denis Istomin. Het werd 6-3 en 6-2. De als negende geplaatste Stanislas Wawrinka won met 6-3 en 6-4 van Andreas Seppi.

Toch vielen er ook enkele slachtoffers onder de geplaatste spelers. Eerder al verloor de nummer zestien van de plaatsingslijst, Jerzy Janowicz, in twee sets van een subliem spelende James Blake, die een wildcard kreeg; 1-6 en 5-7. Feliciano Lopez won met 6-4 en 7-6(4) van de als tiende geplaatste Kei Nishikori. De Let Ernests Gulbis, die vorige week nog Andy Murray verschalkte in twee sets, verloor vandaag met 5-7 en 3-6 van Mikhail Youzhny.

Ook voor Franse tennissers was het een slechte dag; Benoit Paire verloor in twee sets ((8)6-7 en 3-6) van de Rus Nikolay Davydenko en Jarkko Nieminen versloeg Edouard Roger-Vasselin met 6-4 en 6-4. Gilles Simon viel geblesseerd uit tegen de Vasek Pospisil. De Canadees bereikte afgelopen week in eigen land nog de halve finale van het Masterstoernooi in Montreal en is nu dus ook een ronde verder in Ohio.

John Isner is als tweede Amerikaan door naar de tweede ronde doordat hij Florian Mayer met 6-3 en 6-4 versloeg. Opvallend voor Isner is het feit dat hij deze wedstrijd geen tiebreak speelde; het servicekanon speelt er doorgaans vrijwel elke wedstrijd één.