[WK] Schippers pakt brons op zevenkamp

Dafne Schippers heeft op het WK atletiek in Moskou brons gewonnen op de zevenkamp. De Nederlandse atlete hield op het afsluitende onderdeel, de 800 meter, haar derde plaats vast. Schippers bezorgt Nederland daarmee de eerste medaille op dit WK. Het goud ging naar Ganna Melnichenko uit Oekraïne (6619 punten), de Canadese Brianne Theisen-Eaton (6551 punten) pakte zilver.

Schippers moest op de 800 meter vooral letten op de Duitse Claudia Rath, op wie ze een kleine 3,5 seconde mocht verliezen. Even leek het mis te gaan, maar op het laatste rechte stuk kwam de Nederlandse ijzersterk terug. Met een nieuw persoonlijk record van 2.08,62 minuten hield ze de achterstand op Rath (2.06,43) uiteindelijk keurig binnen de perken.

Met een puntentotaal van 6477 verbetert Schippers het Nederlands record van Karin Ruckstuhl, dat op 6423 punten stond. Ze is bovendien de eerste Nederlandse vrouw die op een WK een medaille in de wacht weet te slepen.

De andere Nederlandse deelneemster, Nadine Broersen, eindigde op de tiende plaats met 6224 punten. Ze liep op de 800 meter een persoonlijk record van 2.12,99 minuten.