Spel over kind met kanker betaald door Ouya

Het bedrijf achter de Ouya-spelcomputer betaalt alle productiekosten voor een spel over het leven van een kindje met kanker. Hoeveel geld Ouya investeert in het spel van ontwikkelaar Ryan Green is niet bekendgemaakt. Wel liet het bedrijf weten alle onkosten, investeringen en lonen van Green en drie andere ontwikkelaars achter het avonturenspel te vergoeden.

De financiering komt voort uit plannen van Ouya om een miljoen dollar te investeren in verschillende spellen. Die moeten dan uiteraard wel voor de spelcomputer van het bedrijf worden geschreven.

That Dragon, Cancer is een autobiografisch spel gebaseerd op het leven van Ryan Green die zijn zieke zoontje Joel moet opvoeden. Het spel belicht zowel de tragische als de vrolijke momenten van de familie Green.

Het commerciële belang is volgens Ouya bij That Dragon, Cancer niet het grootste goed, al hopen de makers uiteraard wel geld te verdienen. Het zogenoemde point-and-clickavontuur moet volgend jaar af zijn. Het spel kan eventueel later nog op andere spelcomputers verschijnen.