Grote explosie flatgebouw Arnhem

In Arnhem heeft zich een explosie voorgedaan in een flatgebouw aan het Driemondplein. Het hele flatgebouw is inmiddels geëvacueerd. De explosie vond rond 03.00 uur dinsdagnacht plaats.

Schade aan flat (Foto: Jeffrey van Binsbergen)
Brand na Explosie (Foto: Jeffrey van Binsbergen)

Er zijn bij de explosie van zeker twee woningen op de tweede verdieping de voorgevels weggeblazen. De straat ligt vol met glas en van het aangrenzende winkelcentrum liggen er veel ruiten uit. De knal zou tot in het centrum van Arnhem goed te horen geweest zijn. Opmerkelijk is dat zich vlak naast het flatgebouw een tankstation bevindt, dat volgens een ooggetuigen óók bezaaid ligt met glas.

Een aantal bewoners stonden volgens een ooggetuige na de explosie vanaf hun balkon naar de brand te kijken, voordat ze besloten het gebouw maar te verlaten. Een medewerker van Omroep Gelderland liet aan de omroep weten dat er nog veel mensen in het gebouw zouden zijn, en dat hij hulpgeroep hoorde.

Schade aan flat (Foto: Jeffrey van Binsbergen)Schade aan flat na explosie (Foto: Jeffrey van Binsbergen)

In de flat, gelegen in het zuiden van de Gelderse hoofdstad, wonen voornamelijk ouderen. De flat is kenmerkend door de vorm, hij is namelijk stervormig. Het gebouw is samen met een vergelijkbare flat aan het Schipholplein in de jaren 70 gebouwd.

Update 05:00u:
NOS spreekt inmiddels van één zwaargewonde, Omroep Gelderland heeft het zelfs over een dode.

Update 05:20u:
De brandweer Gelderland Midden heeft inmiddels bevestigd dat er naast enkele gewonden ook een dode is gevallen. Ook laten ze weten dat de bouwconstructie van het flatgebouw zal worden onderzocht. Vermoedelijk is dit zelfs noodzakelijk vóór er weer mensen naar hun woning mogen terugkeren.

 Schade aan galerijkant flat (Foto: Jeffrey van Binsbergen)
Schade aan galerijkant flat (Foto: Jeffrey van Binsbergen)