Studenten Delft houden rekening met uitvaart Friso

De studentenintroductie Owee in Delft wordt mogelijk aangepast in verband met het overlijden van prins Friso. Mogelijk wordt de prins bijgezet in de grafkelder van het Koninklijk Huis in de Nieuwe Kerk in Delft. "We wachten verder bericht van het rijk af", laat het bestuur van Owee weten. De introductieweek begint donderdag.

Wanneer en waar prins Friso wordt begraven is nog niet bekend. De tweede zoon van prinses Beatrix en prins Claus was sinds zijn huwelijk met prinses Mabel geen lid meer van het Koninklijk Huis. De twee trouwden zonder officieel toestemming te vragen. Mabel Wisse Smit raakte in opspraak door haar band met crimineel Klaas Bruinsma.

Maandagochtend overleed prins Friso op 44-jarige leeftijd. De prins lag in coma sinds een skiongeluk in Oostenrijk in februari 2012.

Studenten die aan een studie in Delft beginnen worden van 15 augustus tot en met 22 augustus rondgeleid door de stad. De laatste koninklijke begrafenis in Delft was in december 2004. Toen werd prins Bernhard in de grafkelder van de Nieuwe Kerk bijgezet.