FOK!filmtip van de dag: King Arthur (2004)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

King Arthur 1

Voor de FOK!filmtip van de dag hoeven we vandaag niet zolang na te denken. Er is vanavond namelijk maar één film op tv en dat is King Arthur, die om 20.30 uur te zien is op Sbs6. In de film, geregisseerd door Antoine Fuqua, zien we onder meer Clive Owen, Keira Knightley en Ioan Gruffudd in de belangrijkste rollen. In King Arthur draait het (uiteraard) om Arthur, een aarzelende leider die Brittannië wil verlaten om terug te keren naar de stabiliteit van Rome. Binnenvallende Saksen gooien echter roet in het eten en zorgen er voor dat Arthur, samen met zijn trouwe ridders Lancelot, Galahad, Bors, Tristan, Dagonet en Gawain, moet zorgen dat er weer eenheid binnen het volk komt, om zo de vijand tegen te kunnen houden. Samen met zijn vroegere vijand Merlijn en de mooie en moedige Guinevere, zal Arthur de kracht moeten vinden om het tij te doen keren en Brittanië weer terug te geven aan haar oorspronkelijke bewoners.

King Arthur 2

Een zeer aangename historische film van de regisseur die ons ook wist te verrassen met films als Bait (2000), Training Day (2001), Shooter (2007) en Olympus Has Fallen (2013). King Arthur zou oorspronkelijk door Michael Bay worden gemaakt, maar na vijf jaar voorbereiding stapte de regisseur vanwege budgetaire problemen uit de film. Ben je een liefhebber van films met epische veldslagen dan mag je deze film zeker niet missen.


King Arthur, meer dan alleen een legende!

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!