Brand in kraakpand Amsterdam

In een kraakpand in het centrum van Amsterdam is zondagochtend een grote brand uitgebroken. De bewoners konden op tijd het pand verlaten. Een naastgelegen hotel is uit voorzorg ontruimd, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

De brand brak rond 08.30 uur door nog onbekende oorzaak uit op de zolderetage van het pand aan de Valkenburgerstraat. Het dak is inmiddels gedeeltelijk ingestort. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om te voorkomen dat de brand zich verder uitbreidt.

Volgens de politie vond even voor het uitbreken van de brand een steekpartij plaats op dezelfde locatie. Een woordvoerder kon nog niet zeggen of beide incidenten met elkaar te maken hebben.

Agenten troffen na een melding voor het pand een gewonde man aan. "Terwijl ze met hem bezig zijn, slaan vervolgens de vlammen uit het pand", aldus de zegsvrouw. Op hetzelfde moment kwam de verdachte van het steekincident naar buiten. Hij is aangehouden.

De gewonde man is in zijn rug geraakt. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De aanleiding van de steekpartij is nog niet bekend.