Kanaalzwemmer al ruim over de helft

De Nederlander die zaterdag probeert van Engeland naar Frankrijk te zwemmen is al ruim over de helft en het gaat nog steeds goed. Dat staat op de Twitteraccount van de zwemmer Roel van Beek.

Van Beek begon zaterdag even na 10.00 uur Nederlandse tijd. Na drie uur zwemmen werd gemeld dat de slag en frequentie van Van Beek nog goed waren.

De route die de Nederlander aflegt is te volgen op internet. Daarop is te zien dat hij aanvankelijk flink afweek van de kortst mogelijke route van Dover naar Calais, maar dat hij na een tijdje zwemmen weer terug was op de juiste lijn.

Vorige maand zwom Van Beek als derde Nederlander van Medemblik over het IJsselmeer naar Stavoren en weer terug. Met de overtocht van het Kanaal wil hij geld inzamelen voor de stichting Bergh in het Zadel, die actie voert voor een vierjarig onderzoek naar alvleesklierkanker.

Voor zover bekend was de Engelsman Matthew Webb in 1875 de eerste die zonder hulpmiddelen het kanaal overzwom. Webb legde de 34 kilometer af in bijna 22 uur.