Van Gaal: "Pot heeft mensen beschadigd"

Bondscoach Louis van Gaal hekelde tijdens zijn persconferentie in Zeist uitspraken van ex-Jong Oranje-coach Cor Pot in de media. "Pot heeft mensen beschadigd", zei hij. Pot uitte na de uitschakeling van Jong Oranje op het EK in Israël kritiek op Louis van Gaal, de KNVB en toenmalig directeur Mohammed Allach.

Zo nam hij het Van Gaal kwalijk dat de bondscoach openlijk kritiek uitte op het spel van Jong Oranje. Daarvoor was de geplande evaluatie volgens Pot overbodig geworden. "Als hoofd van de piramide van de KNVB mag ik toch wel wat over een wedstrijd zeggen?", vroeg Van Gaal zich vrijdag af in Zeist. "Pot heeft zijn mening gegeven en daarna komen de media bij Van Gaal terecht. Als ik daar al geen mening over mag geven. Iedereen heeft de wedstrijd gezien. Het was een analyse. Een evaluatie is iets heel anders. Dan praat je over de weg naar het resultaat, de trainingen, de trainingsopbouw, de spelers, het hotel. Alles."

 "Ik begrijp Pot niet", stelt Van Gaal. "Zijn rol in de media is niet zijn beste rol geweest. Hij heeft mensen in persoonlijke zin beschadigd. Dat vind ik schadelijk. Ik kan er mee omgaan, maar anderen misschien niet."