Trailer voor Clooney's The Monuments Men

Behalve als acteur heeft George Clooney zich inmiddels ook bewezen als regisseur, met films als Confessions of a Dangerous Mind, Good Night and Good Luck en The Ides of March. De opvolger van die laatste film is nu in de maak met The Monuments Men, waarvan de eerste trailer is uitgebracht.

The Monuments Men is een op waarheden gebaseerde actiethriller die zich focust op een taskforce die in de Tweede Wereldoorlog is opgezet om grote kunstwerken, gestolen door nazi's, terug bij hun eigenaren te krijgen. Met de kunst achter slot en grendel, achter de vijandelijke linies, en met de opdracht werkelijk alles te vernietigen als het Duitse Rijk zou vallen, zou het een onmogelijke missie zijn. Met het risico dat 1000 jaar kunst de vernieling in kon verdwijnen, besloten The Monuments Men alles op alles te zetten en hun leven te riskeren om de grootste verwenlijkingen van de mensheid te beschermen.

Zoals gebruikelijk speelt Clooney zelf een van de hoofdrollen in de film. Hij wordt bijgestaan door een behoorlijke cast: rollen zijn er voor onder meer Matt Damon, Cate Blanchett, Bill Murray, John Goodman en Jean Dujardin. 

The Monuments Men moet vanaf 9 januari in de Nederlandse bioscopen gaan draaien.