Gebrek aan vrienden deed Kelly Osbourne afkicken

Kelly Osbourne besloot van drugs af te blijven toen ze merkte dat ze steeds minder vrienden had. "Ik keek om me heen en zag dat niemand me mocht of met me wilde werken", vertelt Kelly in een interview met de Britse editie van Cosmopolitan.

Terugblikkend ziet de 28-jarige Kelly in dat ze geen gezellige gebruiker was. "Ik was nooit iemand die zei: hé, laten gaan feesten en lekker coke gebruiken. Ik vertelde nooit dat ik drugs had, want ik wilde alles zelf gebruiken. Ik was behoorlijk egoïstisch."

Kelly's moeder Sharon bewoog hemel en aarde om haar dochter af te laten kicken. "Ik heb zeven keer in een afkickkliniek en twee keer in een psychiatrische inrichting gezeten. Mijn moeder heeft me zelfs een keer in een isoleercel laten zetten." Dat haalde allemaal echter niets uit. "Ik was een verwend nest en wachtte rustig af tot ze zei: nou, dit gaat ook niet werken."

Zelfs toen haar moeder doodziek was, kon Kelly nog geen afscheid nemen van drugs. Wel verkoos ze tijd met Sharon boven een acteercarrière. "Ik was 18 en zou Lindsay Lohans vriendin spelen in Freaky Friday. Toen kreeg mijn moeder te horen dat ze kanker had. Ik moest kiezen tussen een carrière of de mogelijk laatste dagen van mijn moeder meemaken."

Die keus was voor Kelly makkelijk. "Ik zei: dag carrière, hallo moeder. Ik verzorgde haar 24 uur per dag, zeven dagen per week. Ik dacht dat ik haar kwijt zou raken, het was verschrikkelijk."

Osbourne, die met haar familie te zien was in de realityserie The Osbournes, kon drugs pas laten staan toen ze zelf af wilde kicken. "Therapie en medicatie helpen niet tenzij je het zelf wil. Totdat je zelf een goed persoon wil zijn, ben je dat niet."