Laatste film Cory Monteith in Toronto in première

All the Wrong Reasons, de laatste film van de vorige maand overleden Canadese Glee-acteur Cory Monteith, gaat volgende maand tijdens het Toronto International Film Festival in première. Dat laat de festivalorganisatie weten. De film is een van de twintig Canadese titels die deze week zijn toegevoegd aan het programma.

In de film speelt de Canadees Monteith een eigenaar van een winkel wiens vrouw na een tragische gebeurtenis lijdt aan een posttraumatische stressstoornis. Volgens regisseur Gia Milani heeft Monteith de film een week voor zijn dood nog gezien.

"Hij was heel trots op hoe gelaagd zijn rol is", vertelt Milani op de website van het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. "Hij vond zijn rol in Glee geweldig, maar hij wilde ook laten zien dat hij andere rollen aankon."

De filmmaakster vertelt verder dat Monteith juist de laatste tijd weer aan de beterende hand was. "Ik zag hem bij de laatste persvoorstelling en hij zag er superfit en energiek uit. Juist daarom was het zo'n schok. Het leek juist zo goed te gaan."

Cory Monteith stierf vorige maand aan de gevolgen van een overdosis heroïne in combinatie met alcohol. Het lichaam van de Canadese acteur, die 31 jaar werd, werd 13 juli aangetroffen in een hotel in Vancouver. Monteith dankte zijn bekendheid aan de muzikale serie Glee, waarin hij een van de hoofdrollen vertolkte. De serie staat in het komende seizoen, dat vanaf eind september wordt uitgezonden in de Verenigde Staten, uitgebreid stil bij Monteiths dood.

De 38e editie van het TIFF vindt plaats van 5 tot 15 september.


Laatste film Cory Monteith in Toronto in première (Foto: Novum)