Ook Mark Wahlberg hekelt filmpers

Mark Wahlberg vindt dat de filmpers de schuld heeft van een aantal grote zomerflops. Eerder weet Johnny Depp het floppen van zijn film The Lone Ranger al aan de negatieve kritieken van de filmpers, waarvan velen lang voordat de film uitkwam zouden zijn geschreven. "De filmpers kijkt veel kritischer naar films dan voorheen", zegt Wahlberg tegen de Los Angeles Times.

"De filmpers heeft het op alle grote zomerfilms gemunt", gaat de 42-jarige acteur verder. Filmstudio's presenteren doorgaans hun grootste, duurste films tijdens de zomermaanden.

Toch vindt Wahlberg dat ook de studio's niet vrijuit gaan. "Ze geven bakken met geld uit aan speciale effecten, maar het is allang niet meer zo revolutionair als bijvoorbeeld bij Jurassic Park. Uiteindelijk zijn alle films waarin de wereld vergaat toch een beetje hetzelfde."

Ook is hij niet mals over de producenten van The Lone Ranger, dat tegen een verlies van 150 miljoen dollar aanstaart. "Ze hebben 250 miljoen dollar uitgegeven aan twee mannen op een paard?", vraagt hij zich ongelovig af. "Waar is al dat geld heen gegaan?"

De kritische filmkijker vraagt zich misschien af waarom Wahlberg dan wel meedoet aan Transformers 4, ook een filmreeks die vooral bekendstaat om veel visueel geweld en weinig inhoud. "Dat is iets heel anders", begint Wahlberg. "Michael Bay heeft het verhaal naar een ander niveau getild door juist de menselijke elementen te benadrukken. Met de vader-dochterrelatie die ik in de film heb, wordt het veel interessanter."

Ook is Wahlberg onder de indruk van hoe regisseur Bay de productie leidt. "Hal zal echt nooit in de situatie komen dat zijn film het budget met honderd miljoen dollar overschrijdt. Ik heb nog nooit iemand gezien die alles zo goed in zijn eentje onder controle heeft."

De opnames voor het officieus getitelde Transformers 4 zijn nog aan de gang. De film verschijnt volgend jaar juni in de Nederlandse bioscoop.


Ook Mark Wahlberg hekelt filmpers (Foto: Novum)