Programma's TV Lab maandag al online

Alle programma's van TV Lab, de experimentele themaweek van Nederland 3, kunnen maandag al online worden bekeken. Het is voor het eerst dat de nieuwe programma's worden aangeboden op internet, nog voordat ze op televisie zijn uitgezonden.

"Binnen het experimentele karakter van TV Lab past het dat we als NPO ook experimenteren met het inspelen op veranderend kijkgedrag", legt netmanager van Nederland 3 Roek Lips uit in een verklaring. "Juist omdat we kijkers met TV Lab actief oproepen om hun stem te laten horen, willen we hun de kans bieden de programma's te kijken wanneer het hen het beste uitkomt."

Van maandag 12 tot vrijdag 16 augustus staat Nederland 3 voor het vijfde jaar op rij in het teken van nieuwe programma's. Het zijn er dit jaar elf. Kijkers mogen vervolgens stemmen welk format volgens hen een plek op televisie verdient.

Onder de programma's van TV Lab is onder meer de nieuwe show Ali B en de veertig wensen, waarin de rapper levenslang gekoesterde wensen van (hoog)bejaarden in vervulling laat gaan. Verder staat er onder meer een boksprogramma met Arnold Vanderlyde op het programma en voor het EO-programma Ik Kom bij Je Slapen helpt presentator Manuel Venderbos dertigers in een quarterlifecrisis.