Paardenbeul slaat weer toe

In het Vlaamse Beverlo is dinsdagnacht een veulen van enkele maanden oud zwaar verminkt met een mes, schrijft de Belgische krant De Standaard. Paarden in de regio rond Beverlo, vlak over de grens bij Eindhoven, zijn al jarenlang slachtoffer van ernstige mishandelingen door een paardenbeul.

Het paard uit Beverlo was volgens een politiewoordvoerder 'ernstig toegetakeld'. "Vanaf schouderhoogte zijn over de volledige rechterflank inkepingen met een mes gemaakt", aldus zonechef Bertie Hamaekers tegenover de Belgische krant. Een dierenarts gaf het dier een kalmeringsspuit, waarna het werd geopereerd.

Paarden in de regio rond Beverlo en Sint-Truiden worden vaker verminkt. In juli waren meerdere viervoeters slachtoffer van geweld. Ook in 2009 en 2011 werden paarden in deze regio verminkt. Het is altijd onduidelijk gebleven wie er achter de verminkingen zit.

De politie roept eigenaars van paarden op hun dieren in een stalling te zetten of op een plaats met veel sociale controle. Er worden extra patrouilles uitgevoerd, maar dat is volgens de politie moeilijk omdat de weides ver uit elkaar liggen.