Damrak sluit opnieuw lager

De Amsterdamse beurs is woensdag opnieuw lager gesloten met hoofdrollen voor de financiële waarden ING en Delta Lloyd. De AEX leverde een half procent in op 369,61 punten. Het verlies in Amsterdam was in lijn met dat in Frankfurt. In Parijs sloot de beurs daarentegen met een kleine plus van 0,2 procent.

In de AEX werden een handjevol fondsen hoger verhandeld. Aan kop ging ING met een dagwinst van 5,1 procent. De bankverzekeraar maakte over het tweede kwartaal een daling van het onderliggend resultaat voor belasting van 1,3 procent bekend, terwijl gerekend was op een daling van 5 procent.

De grootste dalers in de AEX hadden Franse wortels. Air France-KLM leverde 2,6 procent in en Gemalto 2,5 procent. Ook indexzwaargewicht Unilever had een lastige dag. Unilever verloor 2,4 procent nadat het fonds ex-dividend ging.

In de AMX (-1,1 procent) viel vooral het verlies van Delta Lloyd van 5,3 procent op. De verzekeraar leed in de eerste zes maanden van dit jaar een nettoverlies van 103 miljoen euro, terwijl was gerekend op zwarte cijfers. Tegenover het verlies van Delta Lloyd stond een koerswinst van 1,3 procent voor Corbion.

Kort na het sluiten van de markten in Europa, noteerde de Dow Jones Index een half procent lager op 15.441,10 punten. De breder samengestelde S&P500 Index verloor 0,6 procent en techbeurs Nasdaq leverde 0,7 procent in.