'Overspelreclame blijft toegestaan'

De reclames voor vreemdgaan van de datingsite Second Love blijven toegestaan. De Reclame Code Commissie heeft een verzoek van de SGP-jongeren om de spotjes te verbieden opnieuw afgewezen, meldt de datingsite woensdag.

Een woordvoerder van Stichting Reclame Code wil dat niet bevestigen. Er is weliswaar een uitspraak gedaan die vrijdag naar de partijen is gestuurd, maar zij hebben nog twee weken de tijd om in beroep te gaan. Pas als na die periode duidelijk is dat er geen beroep wordt aangetekend, wordt de uitspraak publiek. "Wij wachten af of de partijen in beroep gaan", aldus de zegsvrouw.

Second Love reageert niettemin 'zeer tevreden' met het besluit. "Second Love kan zich voorstellen dat niet iedereen de dienst op onze website kan waarderen en deze dienst wellicht afkeurenswaardig vindt. Dat neemt echter niet weg dat Second Love wel in staat moet kunnen worden gesteld reclame te maken voor onze diensten, op een wijze uiteraard die in overeenstemming is met de regels die daarvoor gelden", aldus een verklaring.

De SGP-jongeren stapten naar de Reclame Code Commissie, omdat zij de reclame 'voor bedrog en overspel' in strijd met het fatsoen en de wet achten aangezien de website getrouwde mensen oproept om hun vaste partner te bedriegen door vreemd te gaan. Ook SGP- partijleider Kees van der Staaij hekelde de website, die volgens hem een 'bom' legt onder relaties.

Aanvankelijk werd de klacht van de SGP-jongeren niet in behandeling genomen. Zij tekenden daartegen bezwaar aan, met als resultaat dat de Reclame Code Commissie zich alsnog over hun grieven heeft gebogen.