Lindsay Lohan 'gezond en gelukkig'

Lindsay Lohan is gezond en gelukkig. Dat zei ze maandagavond in Chelsea Lately, de talkshow waarin ze gastpresentatrice was. Het was Lohans eerste publieke optreden sinds haar ontslag uit een afkickkliniek.

"Ik ben terug, ik ben gelukkig en gezond", eindigde Lindsay haar openingssketch volgens de Los Angeles Times. In de sketch stak Lohan de draak met onder meer Justin Bieber en Kanye West. Ze bedankte beide heren dat ze de paparazzi bezig hebben gehouden terwijl zij in een afkickkliniek zat. "Kanye West, ik wil je bedanken dat je je als een baby hebt gedragen en een baby hebt gekregen."

Over het gedrag van Kanye, die in juni vader werd, maakte Lohan zich druk. "Hoe kan het dat Kanye een gouden plaat krijgt als hij zich als een idioot gedraagt en ik een stafblad krijg als ik me als malloot gedraag?" Vorig jaar was Lindsay een stuk serieuzer toen ze beweerde dat Amanda Bynes een voorkeursbehandeling kreeg. "Waarom moest ik de gevangenis in terwijl een Nickelodeon-sterretje totaal niet wordt gestraft?", twitterde Lohan na de zoveelste arrestatie van Bynes.

Met Amanda Bynes gaat het inmiddels minder goed dan met Lindsay. De ontspoorde actrice is al ruim twee weken gedwongen opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Volgens geruchten is Bynes schizofreen. Ze werd opgenomen nadat ze een brandje stichtte op de oprit van een wildvreemde.

Over Amanda had Lindsay het maandagavond niet. Wel grapte de 27-jarige actrice over One Directions Harry Styles, Twilight-actrice Kristin Stewart en de royal baby. Lohan heeft haar eerste interview over haar zesde afkickpoging inmiddels ook al achter de rug. Voor naar verluidt twee miljoen dollar liet ze zich aan de tand voelen door Oprah Winfrey. Dat interview wordt volgende week zondag uitgezonden in de Verenigde Staten.