Honkballer Rodriguez accepteert schorsing niet

Honkballer Alex Rodriguez heeft een voorgestelde schorsing van 211 wedstrijden maandag niet geaccepteerd. De grootverdiener van New York Yankees wordt net als twaalf andere honkballers verdacht van het gebruik van verboden middelen. De twaalf accepteerden allen wel een schorsing van vijftig wedstrijden.

Sterhonkballers Nelson Cruz, Jhonny Peralta en Everth Cabrera bevinden zich onder de twaalf die de straf van de Amerikaanse honkbalbond MLB wel hebben geaccepteerd. Ze waren klanten van een antiverouderingskliniek, die eigenlijk vooral handelde in groeihormonen, testosteron en anabole steroïden.

Rodriguez ontkent de aantijgingen en gaat waarschijnlijk bezwaar maken tegen de voorgestelde schorsing. Tot er een definitieve beslissing is gevallen kan hij gewoon in actie komen voor de Yankees.

De straf valt zo hoog uit voor de New Yorker omdat hij volgens de MLB zowel zijn arbeidsovereenkomst als de dopingregels niet in acht heeft genomen. Hij zou over een tijdspanne van meerdere jaren onder meer testosteron en groeihormonen hebben gebruikt. Vervolgens probeerde hij zijn daden te verdoezelen en belemmerde hij het onderzoek, verklaart de MLB.

Ryan Braun, honkballer van Milwaukee Brewers, accepteerde twee weken geleden al een schorsing van 65 wedstrijden. Ook hij was klant bij de antiverouderingskliniek.