Vonnis verkrachtingszaak India weer uitgesteld

De eerste uitspraak in de zaak rond de groepsverkrachting van een jonge vrouw in New Delhi is opnieuw uitgesteld, dit keer tot 19 augustus. De jeugdrechter die de zaak van de enige minderjarige verdachte behandelt, wacht nog op een uitspraak van het Hooggerechtshof over de juridische definitie van een minderjarige.

Na de brute groepsverkrachting van vorig jaar december stak in India een storm van verontwaardiging op. Het slachtoffer werd in een busje verkracht en dusdanig toegetakeld dat ze twee weken later in een ziekenhuis in Singapore aan haar verwondingen bezweek.

Zes mannen werden aangehouden, van wie er een op het moment van de verkrachting 17 jaar oud was. Deze verdachte kan maximaal drie jaar tuchtinrichting worden opgelegd voor moord, verkrachting en andere misdrijven. De tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht gaat daarvan nog af.

Vier andere verdachten worden door een andere rechtbank in New Delhi berecht en kunnen de doodstraf krijgen. De zesde verdachte werd in maart dood in zijn cel aangetroffen.