Activision aangeklaagd na miljardeninvestering

Activision Blizzard is aangeklaagd door een aandeelhouder nadat het gamebedrijf een meerderheidsbelang in zichzelf heeft gekocht. De aanklager, Todd Miller, is van mening dat topman Bobby Kotick en het volledige management van het bedrijf de investering van 8,17 miljard dollar alleen hebben gedaan uit eigen belang.

Dat schrijft de zakelijke website Courthouse News. Volgens de klacht van Miller zouden Kotick en de andere managers een financieel voordeel van zeshonderd miljoen dollar hebben bij de investering. Hier zouden aandeelhouders geen enkele cent van terugzien. Bovendien zou een deel van de investeerders nauwe banden hebben met Vivendi, het bedrijf door voorheen een meerderheidsbelang in Activision Blizzard had.

De klager wil dat de rechtbank de investeringsovereenkomst ongedaan maakt en Activision Blizzard beveelt een nieuw bestuur te installeren om op die manier het handelen in eigen belang te voorkomen. Activision Blizzard heeft nog niet gereageerd op de aanklacht. Het is ook nog niet bekend wanneer de zaak voor moet komen.

Het gamebedrijf is een van de grootste uitgevers van computerspellen in de wereld. Met reeksen als Call of Duty, Skylanders en World of Warcraft draait het bedrijf een miljardenomzet op jaarbasis. Activision Blizzard heeft het afgelopen kwartaal een grotere omzet behaald dan het gamebedrijf van tevoren had verwacht. Dankzij spellen als Starcraft II: Heart of the Swarm, Skylanders Giants en Call of Duty: Black Ops II werd 1,32 miljard dollar (984 miljoen euro) opgehaald. Het bedrijf had gerekend op 1,16 miljard dollar.


Activision aangeklaagd na miljardeninvestering