Geen aanwijzingen voor terreurdreiging in Nederland

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft geen aanwijzingen dat de veiligheid in Nederland in het geding is door terreurdreiging. Het dreigingsniveau is niet verhoogd, laat een woordvoerder zondagavond weten in reactie op de extra politie-inzet in België vanwege de verhoogde terreurdreiging waarvoor de VS waarschuwden.

De zegsman wilde niet zeggen of Nederland maatregelen heeft getroffen. "Daar zeggen we nooit iets over." Wel zei hij dat de situatie in België 'scherp in de gaten gehouden wordt'.

Het dreigingsniveau in Nederland is nog altijd substantieel, het op een na hoogste niveau. De kans op een aanslag in Nederland of op Nederlandse belangen in het buitenland is volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding substantieel.

De VS hebben alle ambassades en consulaten in de islamitische werend gesloten vanwege een dreiging van Al-Qaida. Andere westerse landen volgden dat voorbeeld. Nederland besloot daarop de ambassade in Jemen tijdelijk te sluiten om te voorkomen dat die kwetsbaarder wordt nu andere ambassades ook dicht zijn.