Heerenveen doet Finnbogason niet in de uitverkoop

Sc Heerenveen laat spits Alfred Finnbogason ondanks een dreigend begrotingstekort van vier miljoen euro niet voor een appel en een ei vertrekken. "Hij is goed voor zeker twintig doelpunten en gaat niet afgeprijsd de markt op", vertelt interim-directeur Gaston Sporre zondag op de Friese clubsite.

Finnbogason bewees in de competitiewedstrijd tegen AZ opnieuw zijn waarde voor Heerenveen. De 24-jarige IJslander was zaterdag in het Abe Lenstra Stadion twee keer trefzeker. Vorig seizoen was hij met 24 goals al clubtopscorer, waarmee hij de belangstelling van verscheidene clubs wekte.

"Als er concrete belangstelling is gaan we om tafel, maar hij gaat niet afgeprijsd de markt op. De insteek is hem te behouden voor Heerenveen. Daar gaan we alles aan doen. Het is ook niet zo dat Finnbogason ontevreden is en weg wil. We wachten rustig af", stelt Sporre.

Trainer Marco van Basten uitte deze week zijn zorgen over het aan- en verkoopbeleid van Heerenveen nu technisch directeur Johan Hansma ziek thuis zit. Hij zou het liefst nog enkele aanwinsten verwelkomen. De tijdelijke directeur heeft begrip voor die wens, maar werd bij zijn aantreden geconfronteerd met financieel malheur.

"Ik ben hier pas een paar dagen en kan er niets doen dat de begroting een gat vertoond. Ik ga geen mooi weer spelen. Zoals de zaken er nu voor staan, lopen we wekelijks een verlies van een kleine ton. Dat is een ontwikkeling die ik niet kan negeren", besluit Sporre.