Finnbogason: "Leef van week tot week"

Alfred Finnbogason is het nieuwe seizoen begonnen, waarmee hij het vorig eindigde: scoren. De IJslander blijft nuchter onder zijn scoringsdrift en mogelijke transfer.

Finnbogason was niet verrast door het goede spel van Heerenveen. "Nee, helemaal niet. we hebben geen wedstrijd verloren in de voorbereiding. Er is een heel goed gevoel in de groep, we kunnen goed voetballen en dat hebben we laten zien vanavond", aldus de clubtopscorer van vorig seizoen tegenover de NOS.

De spits maakte er twee en was bovendien tegen AZ twee keer de aangever. Toch miste hij in het begin van de wedstrijd een grote kans. "Ik wou de bal chippen over Jeffrey Gouweleeuw en hij raakte mezelf. Ik was gedudlig en gelukkig kwamen er nog meer kansen."

Heerenveen zal bang zijn dat de spits tot de transfermarkt sluit nog zo goed speelt, dat hij op het laatste moment wordt weggekocht. Finnbogason denkt daar liever zelf niet over na. "Op dit moment blijf ik, totdat de club een akkoord heeft met een andere club. Ik leef van week tot week, dat is het beste voor iedereen."