Cocu: "Tevreden over manier van spelen"

PSV begon het seizoen zaterdag met een zege op ADO Den Haag (2-3). Trainer Phillip Cocu keek tevreden terug op de eerste wedstrijd. "Ik ben redelijk tevreden over hoe we gespeeld hebben. Dat het uiteindelijk op het laatst nog spannend werd, doet daar niets aan af", zegt de nieuwe PSV-trainer in gesprek met de NOS. "Ik ben tevreden over hoe we de wedstrijd begonnen zijn."

Voor rust kwam ADO namelijk weer een béétje terug in de wedstrijd door via Danny Holla 1-3 te maken. "Toen hebben we in de rust gezegd: probeer de wedstrijd neutraal te houden. Zoek voorzichtig naar 1-4, maar geef niets weg. Dat hebben ze goed gedaan, tot het foutje aan het einde. Dan is het nog even twee, drie minuten zweten."

Cocu was ook tevreden over zijn nieuwe, piepjonge verdedigingsduo. Karim Rekik (geleend van Manchester City) en Jeffrey Bruma (gekocht van Chelsea) moeten het achterin dichttimmeren. "Het is bepalend hoe zij beginnen, het initiatief dat ze nemen van achteruit en het inschuiven en zoeken naar de oplossing. Verder verwacht ik dat ze ondanks hun leetijd de organisatie op zich nemen. Die samenwerking verloopt heel goed. Het was jammer van dat foutje van Jeffrey, maar anders had hij een heel complete wedstrijd gespeeld."

De kop is eraf. En PSV begon sinds drie jaar weer eens met een zege aan het seizoen. "Het begin van de competitie is heel belangrijk, dat geeft een bepaald gevoel voor je team. Dus daar ben ik wel heel blij mee", besluit Cocu.