Moratti: "Inkomsten Inter moeten omhoog"

Internazionale-president Massimo Moratti maakt zich zorgen over de toekomst van zijn club. De preses zag de afgelopen jaren een dalende lijn in de inkomsten.

Vorig seizoen werd de Italiaanse club negende in de Serie A. Een ramp voor de club die gewend is om voor de titel te strijden. Met het aanstellen van trainer Walter Mazzarri (voorheen succesvol bij Napoli) en het kopen van talenten als Ishak Belfodil en Mauro Icardi lijkt de club weer op de goede weg.

Toch is Moratti bezorgd. "Het echte probleem zijn de inkomsten. Die zijn noodzakelijk voor ontwikkeling", meldt de Italiaan tegenover La Gazzetta dello Sport. "Daarnaast moet het merk op de internationale markt beter worden neergezet. Het Italiaanse voetbal behoorde jaren tot de top van Europa, maar speelde op financieel gebied alleen in eigen land. Ik neem op dat vlak een deel van de schuld op me."

Moratti had naar eigen zeggen meer focus moeten leggen op het binnenhalen van meer geld. Alleen dan kan de club weer aansluiten bij de Europese top. "Inter heeft enorm gesneden in de salarissen en op het gebied van infrastructuur, maar het is nutteloos als de inkomsten ook dalen. Dit gaat voor Inter niet om overleven, maar meer om ontwikkeling en sterke innovatie. Inter is zoveel meer waard dan de inkomsten suggereren. We moeten het merk internationaal zo sterk mogelijk maken, als de club een toekomst wil die in lijn is met onze traditie."