Massa weer op schopstoel bij Ferrari

Felipe Massa moet weer vrezen voor zijn plaats bij Ferrari. De Braziliaan is gewaarschuwd door Ferrari-president Luca di Montezemolo dat hij beter zijn best moet doen. Zestien punten uit de laatste vijf races is niet voldoende voor de renstal uit Maranello.

De toekomst van Massa hing vorig jaar al lang aan een zijden draad, maar een sterk slot van het seizoen leverde hem een contract voor dit jaar op. De Braziliaan begon het seizoen 2013 sterk, maar is in de laatste races wat weggezakt. Nu moet de coureur weer gaan presteren, volgens Di Montezemolo die hierover met Corriere della Sera sprak.

"Felipe is een snelle coureur en een goeie vent. In de afgelopen dagen hebben we hem echter wel wat duidelijk gemaakt: zowel hij als het team moeten punten scoren. Later in het seizoen gaan we weer met elkaar om tafel en hakken we de knoop door of hij mag blijven of moet vertrekken."

Di Montezemolo sprak cryptisch over een eventuele komst van drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel die mogelijk teamgenoot kan worden van Fernando Alonso. "Vroeg of laat geeft iedere coureur een signaal aan Ferrari af, het is een droom die voor iedere kampioen werkelijkheid kan worden. Zelfs Ayrton Senna deed het. Zelfs al zouden er veel problemen zijn, dan hoort het vinden van coureurs daar in ieder geval niet bij. Fernando Alonso is een echte kampioen, zoals ik eerder al zij. Hij heeft het al bewezen en hij zal het zeer snel weer gaan bewijzen."