Tweet verwijderd vanwege Gaypride

Gaypride een feest van tolerantie? Cabaretier Menno Stam heeft daar inmiddels een andere mening over. Op last van de politie, die het twitterverkeer tijdens dit evenement scherp in de gaten houdt, heeft hij zijn tweet moeten verwijderen.

"Zo, straks lekker naar ‪#‎Artis, homo’s kijken. Of nee, aapjes…! Haal die twee nog altijd door elkaar. Echt nodig hoor, zo’n ‪#‎gaypride"

Dit was genoeg om de sterke arm der wet in beweging te laten komen. "We monitoren de boel omdat we de Gay Pride leuk willen houden. We begrijpen dat je cabaretier bent en dat het een grap is, maar we vrezen dat allochtonen meelezen en dit soort tweets misbruiken om rotzooi te trappen." Aldus de politie richting een verbouwereerde Menno. De cabaretier riskeerde een aangifte indien hij geen gehoor zou geven aan dit verzoek.

Menno is erg geschrokken en voelt zich geïntimideerd. Hij wilde gewoon naar Artis om slangen te kijken met zijn kinderen. Geeneens aapjes. Zijn 500 volgers hebben nog een expliciet berichtje gehad dat het verwijderde bericht een 'grap' betrof.

De Amsterdamse politie kan het verhaal bevestigen noch ontkennen en kan tot nu toe niets van het gebeuren in hun systeem vinden.