FOK!filmtip van de dag: Scream 4 (2011)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 Scre4m

Voor de FOK!filmtip van de dag gaan we vandaag voor een film, die vanavond haar première krijgt op de Nederlandse televisie. Op Net5 is namelijk om 22.00 uur de film Scre4m van horrorpionier Wes Craven te zien. De film, die in Nederland verscheen onder de titel Scream 4, is het vierde deel in de succesvolle reeks rondom de gemaskerde moordenaar Ghostface.

Het is alweer tien jaar geleden dat Sidney Prescott (Neve Campbell) haar confrontatie met Ghostface ternauwernood wist te overleven. Sindsdien heeft ze in afzondering geleefd en een succesvol zelfhulpboek getiteld Out of Darkness geschreven. Als laatste stop in de promotietour keert Prescott terug naar het landelijke stadje Woodsboro, waar de gruwelijke moorden destijds plaatsvonden. Ze komt allemaal oude bekenden tegen, maar komt dan oog in oog te staan met de gemaskerde killer. Alle angst is in één klap terug.

Heerlijke film van de legendarische regisseur Wes Craven die in 1972 sterk debuteerde met de cultfilm The Last House On The Left en die sindsdien een grote hoeveelheid prima horrorfilms wist af te leveren. In Scream 4 zien we, naast bekende gezichten zoals Neve Campbell, Courteney Cox en David Arquette, ook nieuwkomers zoals Rory Culkin, Hayden Panetierre en Emma Roberts, waarmee Craven duidelijk laat merken dat de succesvolle trilogie, uit de negentiger jaren van de vorige eeuw, nog steeds niet aan populariteit heeft ingeboet. Wat Scream 4 vooral zo leuk maakt is het onvoorspelbare verhaal van de film.

Geen liefhebber van horror? Dan kun je ook gaan kijken naar bijvoorbeeld Jackie Chan in The Spy Next Door (Sbs6 -  20.00 uur), Point Break (Rtl7 - 20.00 uur), de fijne animatiefilm Flushed Away (Rtl8 - 20.25 uur), The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (Veronica - 22.00 uur), Millennium: Mannen Die Vrouwen Haten (Canvas - 22.10 uur), Money Train (Rtl7 - 22.30 uur) of de spannende Vlaamse misdaadfilm Ellektra (Canvas - 23.40 uur). Echte filmgekken kijken trouwens vannacht vanaf 01.15 uur naar BBC2 die maar liefst twee fijne horrorfilms op het programma heeft staan: Tom Shankland's The Children uit 2008 en daarna om 02.35 uur de klassieker Devils of Darkness uit 1965 van Lance Comfort.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!