'Been aast op Feyenoord-fenomeen'

Trainer Mario Been wil deze zomer een extra spits aan de selectie van Racing Genk toevoegen. De Nederlander heeft zijn oog laten vallen op John Guidetti. Het Zweedse talent kampt bij Manchester City met hevige concurrentie.

Door een virusinfectie kwam de aanvaller afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toe en deze zomer kreeg de goaltjesdief er met Stevan Jovetic, Jesus Navas en Alvaro Negredo nog drie concurrenten van wereldklasse bij. Het is dus goed mogelijk dat de Premier League-club de spits wederom wil verhuren.

Been toonde eerder deze transferperiode interesse in Thorgan Hazard en Aleksandar Mitrovic. Nu lijken de Belgen hun pijlen te richten op Guidetti. Dat meldt de Gazet van Antwerpen. Zowel de 21-jarige international als de trainer van de Belgische ploeg heeft een verleden bij Feyenoord.

In het seizoen 2011/12 speelde de jongeling op huurbasis in Rotterdam. In de Kuip werd Guidetti een fenomeen. Hij maakte twintig doelpunten in 23 Eredivisieduels. Hij scoorde onder andere een hattrick in het thuisduel tegen landskampioen Ajax.