Koningen matsen pedo met 28,5 jaar

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft op verzoek van zijn Spaanse collega koning Juan Carlos de spaanse pedoseksueel Daniel Fino Galvan gematst met een strafkorting van 28,5 jaar.

Daniel Fino Galvan, die een straf van 30 jaar moest uitzitten wegens het verkrachten van meerdere kinderen in de leeftijd van 4 tot 15 jaar in Marokko, mocht na slechts 18 maanden al vertrekken. Hij pakte dan ook snel het eerste vliegtuig naar Spanje.

Of de al enige tijd gepensioneerde pedoseksueel, die behalve een ervaren kinderverkrachter ook een bedreven videograaf was van zijn misbruikpraktijken, deze haast had om zijn weldoener, koning Juan, te bedanken voor het zijn naam op de lijst met 48 kanshebbers te zetten of dat hij vreesde dat koning Mohammed VI zich zou bedenken, is tot heden onbekend.

De Spaanse ambassade kon of wilde geen commentaar geven over deze onverkwikkelijke zaak die bij veel Marokkanen heftige emoties losmaakte. Deze varieerden van het leed voor de slachtoffers tot cynische opmerkingen of dit beleid was om meer toerisme te trekken.